Хіти тижня. Четверта російська революція наближається: Найпопулярніший журналіст РФ закликав народ до повстання

Звірства поліцаїв та росгвардійців Путіна стосовно акцій мирного спротиву у російській столиці глибоко вразили тих, хто ще здатен самостійно мислити у останній імперії світу

Юрій ДудьМега популярний російський журналіст та відеоблогер Юрій Дудь повідомив, що не зважаючи на репресії держиморд путіна проти тисяч заарештованих впродовж двох попередніх мирних акцій за громадянські права, братиме участь у мітингу в Москві 10 серпня, щоб підтримати жертв репресій, зазначають Патріоти України.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook. "Що найчастіше ви чуєте від своїх друзів, коли відбувається якийсь політичний шухер?.. Особисто я найчастіше чую таке: "Я аполітичний. Політика мені абсолютно нецікава". Здається, настав час, коли така позиція – в першу чергу від відомих людей – ганебна", – наголосив він.

Дудь навів у приклад випадок, коли, проходячи повз акцію протесту, було затримано випадкового перехожого, до того ж члена урядової партії "Єдина Росія".

"Жорна такої стабільності – штука, яка рано чи пізно почне перемелювати всіх: і незручного, і того, хто так красиво і так регулярно на своєму YouTube-каналі рекламує мерію", – написав він.

Блогер зазначив, що закликає не "лізти на барикади", а критично мислити, а також "не визнавати як норму, коли невинних людей кидають до в'язниці або жорстко б'ють поліцейські".

"10 серпня, в суботу, о 14:00, я вийду на проспект Сахарова на мітинг на підтримку вже заарештованих і проти ментовського свавілля. Мітинг узгоджений, причому одразу на 100 тисяч осіб. Буде круто, якщо стільки народу туди і прийде.

Чим більше нас, тим більше шансів, що коли-небудь громадян Росії перестануть бити шпалою по обличчю", – підсумував він.

Дудь братиме участь в мітингу в Москві

Коментарі до посту

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • Акції протесту у Москві почалися після того, як міська виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатами на вибори у Мосміськдуму 18 незалежних кандидатів, зокрема соратників опозиціонера Олексія Навального.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...