Хіти тижня. ​Четвертий рейх слідує за кармою: Шойгу оголосив, що армія РФ переходить на військову доктрину Гітлера

Лаври Моольтке, Шліффена, Гудеріана та Паулюса вочевидь не дають спокою Сергію Кужугетовичу, томі і собі вирішив долучитись до сонму кращих стратегів Другого та Третього рейхів, посильним вкладом в теорію військового мистецтва

Російські військові найближчим часом повинні зайнятися виробленням нової теорії ведення бойових дій на середньострокову перспективу. Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу на відкритті науково-практичної конференції з керівним складом збройних сил країни, зазначають Патріоти України.

"Перша шпага" Путіна наголосила, що сучасні війни вимагають нових підходів. «Конфлікти нового покоління - це сукупність класичних і асиметричних способів ведення збройної боротьби, де бойові дії швидкоплинні, а на виправлення помилок просто немає часу», - додав глава Міноборони.
Користувачі мережі звернули увагу на те, що нова доктрина армії РФ практично слово в слово копіює доктрину «Бліцкригу» - правил ведення військових дій Третього Рейху, часів Гітлера.
Нагадаємо - Автор плану ведення війни Німеччиною на два фронти проти Франції і Росії, фон Шліффен готував армію до блискавичної атаки, розраховуючи добитися перемоги протягом однієї літньої кампанії. Його погляди мали великий вплив на формування воєнної доктрини Німеччини в Першій світовій війні. Цією ж стратегії ведення блискавичної війни дотримувався і Гітлер. Як вчив фюрер своїх генералів, армії необхідно наступати на ймовірного противника в той момент, коли його союзники пов'язані іншими війнами або політичними кризами.

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...