Хіти тижня. ЧФ кинув на перехоплення всі свої субмарини: До Чорного моря увійшов ракетний крейсер США, що громив сили асадівсько-путінської коаліції у Сирії

Корабель США USS Monterey сьогодні, 19 березня, увійшов у Чорне море для проведення операції по забезпеченню безпеки в регіоні. Про це в Twitter повідомляє Шостий флот США, зазначають Патріоти України.

Кораблі ВМС США і літаки регулярно діють в Чорному морі в підтримку наших союзників по НАТО і партнерів ", - йдеться в повідомленні американських ВМС.

Російські ЗМІ повідомили, що РФ вивела на завдання в морі всі шість підводних човнів Чорноморського флоту.

Як повідомили ВМС США, USS Monterey буде діяти в Чорному морі разом з союзниками по НАТО і партнерами в захист свободи, економічного процвітання і для того, щоб моря залишалися вільними і відкритими.

З 19 по 29 березня в Чорному морі планується проведення навчань НАТО Sea Shield 2021, в яких візьмуть участь понад 2000 військових з 8 країн, 18 бойових кораблів і 10 літаків. Організовує навчання ВМС Румунії.

На озброєнні крейсерів типу Ticonderoga за потреби розміщується до 122 керованих ракет, саме USS Monterey (CG 61) брав участь у завданні ракетного удару в 2018 році по Сирії.

Пуски крилатих ракет Tomahawk з ракетного крейсеру USS Monterey (CG-61)

Попередні візити ракетних крейсерів США до Чорного моря відбулись 2015 та 2017 роках, тоді з 4 по 21 березня 2015 року у Чорному морі перебував ракетний крейсер США USS Vicksburg (CG 69), а у липні 2017 року – USS Hue City (CG 66).

Крейсери типу Ticonderoga першими отримали систему Aegis і, попри вік, активно модернізуються.

Повна водотоннажність крейсера цього типу становить 9800 т, довжина – 173 м, швидкість ходу – до 32 вузлів, екіпаж – 387 осіб.

Всього було побудовано 27 крейсерів типу Ticonderoga, 22 з яких залишаються в строю. При цьому 11 з них планувалося вивести в резерв ще у 2015 році, але згідно з новим планом розвитку ВМФ США було прийнято рішення провести модернізацію морально застарілих крейсерів, що дозволить збільшити термін їх служби з 30 до 45 років.

До Чорного моря прямує ракетний крейсер США. USS Ticonderoga. Серпень 2020 рік. Фото з відкритих джерел

Перші розробки нових ударних крейсерів CGSN з ядерною силовою установкою відносяться до 1973/74 років.

Їхнє прийняття до складу флоту планували на 1983 рік та мали б розробити на базі крейсерів класу Virginia, але проєкт скасували через невідповідність заплановано озброєння крейсерів, їхніх бойових можливостей і їхньої вартості.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...