Хіти тижня. "Чітка розмова": Вакарчук розповів, про що говорив телефоном із Зеленським

Народний депутат, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук розмовляв із президентом Володимиром Зеленським про переговори в "нормандському форматі" та ситуацію на Донбасі. Про це Вакарчук розповів у інтерв'ю "Експрес", передають Патріоти України.

"Ми мали з ним розмову – про переговори в "нормандському форматі" й ситуацію на Донбасі. Це була досить чітка розмова, обмінялися своїм баченням", – сказав політик.

"У своїй телефонній книзі не маю його номера, але думаю, що для мене не проблема в разі необхідності з ним зв'язатися", - додав Вакарчук.

"Якщо коротко, то починати треба не з ефемерного, бутафорського, а з реального, тривалого, всеосяжного припинення вогню. Всеосяжне – це не тільки на лінії розведення, а тривале – щонайменше на рік. Це покаже реальне бажання противника до миру. І тільки після цього можна починати думати про політичне врегулювання. Не можна домовлятися про політику з тими, хто не хоче зупинити війну", – пояснив нардеп.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...