Хіти тижня. Членство України в НАТО: Відомий експерт порівняв програми Порошенка і Зеленського (відео)

Пропозиція чинного президента Петра Порошенка стосовно членства України в НАТО відповідає сучасним політичним реаліям країни на відміну від заяв стосовно альянсу, які декларує Володимир Зеленський. Таку думку в ефірі ObozTV озвучив Сергій Джердж, голова Громадської ліги Україна-НАТО. Він порівняв передвиборчі програми обох кандидатів і назвав ідеї Порошенка актуальнішими, повідомляють Патріоти України.

"У програмі Порошенка пункт стосовно членства в НАТО складається із діяльності міністерства оборони і МЗС, які детально опрацьовують всі ці напрямки. Що стосується заяв Зеленського та його представників – вони не зрілі. Це все переписано з якихось минулих статей, підручників і не зовсім відповідає дійсності", – сказав він

Джердж переконаний, що потреби у референдумі щодо НАТО, про що говорить Зеленський, насправді нема, враховуючи внесені раніше зміни до Конституції.

"Ці зміни внесені більшістю парламенту, який представляє народ України. Тобто, це вже таке опосередковане делегування свого права і фактично це є як референдум. Конституційні зміни навіть сильніші за референдум, тому що Конституція – це закон для всіх", – пояснив він.

Джерело: Обозреватель

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...