Хіти тижня. Чому Москва панікує через турецькі "Байрактари" для України, - військовий експерт

Якщо РФ дійсно могла б якось насолити Туреччині, вона б уже давно це зробила.

"Роздратованість Росії щодо передачі Туреччиною Україні безпілотників Байрактар TB2 полягає не тільки у безпілотниках. Дійсно, їх купівля - це один з важливих напрямків співробітництва, але проблема значно ширша", - пише військовий експерт Михайло Самусь у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Кремль дуже дратує те, що Туреччина повністю підтримала українську позицію по Криму, зокрема - розвиток і початок роботи Кримської платформи, а також підтримала спільний розвиток на різних напрямках військово-технічного співробітництва.

Крім того, є ще один проект - Bayraktar Akıncı, який розробляється спільно Україною і Туреччиною. Це - стратегічні ударні безпілотники, у яких будуть українські двигуни. До того ж, Туреччина починає будувати для України чотири корвети для ВМС України.

Як Росія може завадити співпраці двох країн? Варто зауважити, що перший крок у бік Туреччини вона вже зробила, коли влада заборонила росіянам туди літати. Але більше цього може нічого і не статися, бо насправді у Росії немає серйозних важелів для впливу на Туреччину, окрім військового. Це ми добре бачили в останній місяць, коли Росія залякувала усіх тим, що нападе на Україну, якщо та не поступиться своїми інтересами на Донбасі, а Захід не припинить її підтримку.

Захід, за винятком Німеччини, яка влізла у газове співробітництво, не залежить від Росії. Усе навпаки - це Росія залежить від Заходу і саме це ми спостерігаємо у санкційному протистоянні між РФ та США - Штати оголошують санкції, а Росія лише погрожує наступом, бо не має можливості щось зробити. Бо якщо РФ дійсно могла б якось насолити Туреччині, вона б уже давно це зробила.

Єдиним прикладом військово-технічного співробітництва між Росією і Туреччиною є придбання останньою зенітно-ракетних комплексів С-400. Але і тут єдине, чим може завадити Росія - просто більше перестати їх продавати. Тим паче, що Туреччина могла б придбати ці комплекси просто заради того, щоб отримати російські технології і у подальшому вдало їм протидіяти. Бо збіг це чи ні, але під час Нагорно-Карабаського конфлікту турецькі Байрактари ефективно знищували російські протиповітряні комплекси".

Джерело: Главред

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...