Хіти тижня. Чому Порошенко переміг у Львівській області: З'ясувалася причина феномену (фото, відео)

Поки більшість регіонів країни голосували за Зеленського, Львів показав протилежний результат. Там абсолюбтна перемога за чинним президентом Петром Порошенком, повідомляють Патріоти України.

Його підтримали 63% виборців, проти 34%, які віддали свої голоси за лідера "Кварталу 95" . Чому вибір Львівської області так різниться з-поміж інших областей – дізнавалися журналісти 24 каналу.

Відповіді деяких львів'ян:

• Він дуже багато зробив за ці 5 років, хоч і більшість людей може так не вважати, насправді. Я результати ці бачу.
• Одна з головних функцій президента – це представляти на міжнародній арені Україну і мені здається, що в Порошенка є більше досвіду.

Так свій вибір пояснюють на Львівщині. Це єдиний регіон, де за результатами голосування чинний президент переміг Володимира Зеленського. У першому турі першість у регіоні також здобув Порошенко.


Патріотизм

Соціологи кажуть: причина феномену – високий рівень патріотизму у місцевих мешканців. Скажімо, у 1991 році Львівщина разом з Франківщиною і Тернопільщиною віддали перевагу дисиденту В'ячеславу Чорноволу. В той час як інші регіони голосували за колишнього комуніста Леоніда Кравчука. Проте феномен цьогорічних виборів потребує ретельнішого дослідження.

Стабільність

Порошенко – це стабільність. Так пояснюють свій вибір львівські бізнесмени. А від Зеленського, якого обрала більшість, незрозуміло чого чекати. "Останні 4 роки було погано стабільно – я б так назвав такий прогноз. Що зараз буде ми не знаємо, хочеться вірити, що будуть покращення, головне – щоб не було серйозних погіршень, щоб система була більш-менш стійка", – сказав ресторатор Марк Зархін.

Курс на ЄС та НАТО, українська мова

А от мер Львова Андрій Садовий пояснює вподобання своїх земляків проєвропейською позицією Порошенка. Бо на відміну від Зеленського, він неодноразово наголошував, що курс на ЄС та НАТО – єдиний правильний. А ще львів'янам симпатизує його чітка позиція щодо української – як єдиної державної мови.

Львів – найбільше українськомовне місто світу, і Львів дуже переживає. Ми хочемо, щоб Україна рухалася чітко курсом Європа – ЄС – НАТО, і напевно від Зеленського люди не отримували чітких меседжів. А Порошенко це говорив твердо, кожного дня, системно,
– пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.


Чому Порошенка слабо підтримали прикордонні села Львівщини

Зеленського підтримали хіба прикордонні села на Львівщині. Експерти називають це так званим протестним голосуванням, помстою чинному президенту. Одна із причин – заборона безкоштовного ввезення машин на єврономерах.

Відверта помста, бо ніякої логіки в політичному чи цивілізаційному виборі нема. Оце для мене є таким дуже неприємним сюрпризом, тому що я розумію, що поряд живуть люди, які заради особистої вигоди готові пожертвувати інтересами країни, – наголосив історик Ігор Лильо.

За даними ЦВК окрім Львівщини, найбільше за Петра Порошенка у другому турі голосували у Тернопільській, Івано-Франківській та Рівненські області. Проте чинний президент з невеликим відривом програв Зеленському .

Джерело: 24 канал

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...