Хіти тижня. Чому Україні не потрібні захоплені Путіним кораблі: Бутусов пояснив важливий нюанс

Якби Україна продовжила юридичну війну і не приймала захоплені катери, Росія була б поставлена в складне становище.

Повернення захоплених Росією у Керченській протоці катерів – крок назустріч України щодо Росії. Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Він вважає, що наявність у РФ українських суден була своєрідним важелем тиску на російського президента Володимира Путіна. Повернення "Нікополя", "Бердянська" і "Яни Капу" для глави РФ, додав він, є вимушеним.

"Після перемоги України в Морському суді в справі щодо захоплення катерів, і після продовження юридичної роботи, Росію чекали нові програні суди, великі санкції і штрафи, ймовірні арешти російських судів по всьому світу для забезпечення українського позову. Якби Україна продовжила юридичну війну і не приймала захоплені катери, Росія була б поставлена в складне становище", – написав журналіст.

На його думку, після повернення кораблів президент України Володимир Зеленський "розраховує на зустрічні поступки РФ під час зустрічі в "нормандському форматі". "Перш за все, Зеленський очікує, що Путін нарешті припинить знущатися над сотнями українських заручників і полонених і погодиться на обмін", – додав Бутусов.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...