Хіти тижня. Чорноморський флот ВМС РФ "нервно курит": Оприлюднено кадри польоту новітньої української протикорабельної ракети комплексу "Нептун" (відео)

ДККБ «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», оприлюднило кадри з польотом крилатої ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун», зазначають Патріоти України.

Варто відзначити, що 28 листопада ц.р. українська ракета успішно пройшла етап випробувань, під час яких здійснила політ на декілька сотень кілометрів за заданим маршрутом та висотах. Завершення цього етапу, за словами Генерального директора - Генерального конструктора ДККБ «ЛУЧ» Олега Коростельова, означає, що розробка ПКР Р-360, як літального апарата, завершена.

Випробування комплексу, як і й завжди, впродовж цього року, відбувалися в Одеській області на військовому полігоні «Алібей». Як видно з відео, ракету під час польоту супроводжували винищувачі Су-27 ПС ЗСУ.


Нагадаємо, ракета Р-360 має масу 870 кг, масу бойової частини -150 кг, дальність пуску до 280 км, швидкість біля 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль - від 3 до 10 м. Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет (тобто повний залп 6 пускових установок), з інтервалом пусків у залпі від 3 до 5 сек. Комплекс може знаходитись на відстані до 25 км від берегової лінії, а необхідний час для його розгортання становить до 15 хвилин.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...