Хіти тижня. Чим далі, тим огидніше: Філарет порівняв Епіфанія з Іудою, а себе - з Христом

Ієрарх пояснив, чим обумовлений його конфлікт з учнями.

Патріарх Філарет розповів про свій конфлікт із колишніми учнями Епіфаній і Євстратієм Зорею, спроектувавши ситуацію на біблійний сюжет, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

"Відповідь така - чому серед 12 апостолів у Ісуса Христа був Іуда? Це і є моя відповідь на ваше запитання", - сказав глава УПЦ КП.

Філарет переконаний, що причина криється в характері учнів, тому ніякі його дії не здатні привести до вирішення ситуації. "Христос виховував Юду, і дав йому дар творити чудеса, і вчив його. І він спільно з іншими апостолами сповідував Ісуса Христа сином Божим, а потім після цього всього пішов і продав свого вчителя за 30 срібників", - сказав Філарет.

Патріарх підкреслив, що його не цікавить, чи вважає Єпіфаній його кимось в ПЦУ.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...