Хіти тижня. Чим Росії загрожує невиконання наказу Міжнародного трибуналу щодо українських моряків, - юрист

Санкції, санкції і ще раз санкції

Невиконання Росією вироку Міжнародного трибуналу з морського права звільнити українських моряків матиме негативні наслідки для РФ. Про це у Facebook повідомив президент Європейського комітету із запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує людську гідність, поводженню або покаранню Микола Гнатовський, передають Патріоти України.

«Це буде явним міжнародним правопорушенням, створить підставу для нових санкцій, прирече їх на програш справи в арбітражі по суті (бо це лише попередній етап), погано відіб'ється на перспективах у інших судах, підірве їхню правову, політичну та моральну позицію у всіх міжнародних форумах. Коротко кажучи, це дорого коштуватиме, значно дорожче, ніж просто відпустити моряків», — пише він.

Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права задовольнив позов України проти Російської Федерації щодо 24 українських моряків і зобов’язав Росію відпустити їх.

Суд прийняв позитивне рішення та зобов’язав Росію негайно звільнити та повернути українські кораблі (19 голосів «за», 2 «проти»). Звільнити та повернути українських моряків (19 «за», 1 «проти»).

У МЗС України заявили, що очікують негайного звільнення українських моряків.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...