Хіти тижня. Чим завершились перемовини президентів США та Росії: Байден пообіцяє Путіну санкції і посилення НАТО у разі вторгнення в Україну, - Washington Post

Під час телефонної розмови у четвер, 30 грудня, президент США Джо Байден планує повідомити російському президенту Володимиру Путіну, що, хоча Сполучені Штати готові діяти дипломатично, вони також готові відповісти на вторгнення в Україну економічними санкціями, посиленням НАТО та сприянням українським зусиллям із самооборони, зазначають Патріоти України.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на слова високопоставленого чиновника адміністрації.

Телефонна розмова між Байденом і Путіним відбудеться з ініціативи російського президента. Як пише The Washington Post, речниця Ради нацбезпеки Емілі Хорн раніше повідомила, що президенти обговорять майбутні січневі перемовини, а також говоритимуть й на інші теми.

Раніше, 7 грудня відбувся онлайновий саміт президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна на тлі численних повідомлень про скупчення військ РФ на кордоні з Україною. Байден і Путін говорили в закритому режимі, майже 2 години.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...