Хіти тижня. Дайте скрепам корвалолу: На колишньому УДК "Севастополь", що мав стати флагманом ЧФ РФ, базуються американські AH-64D Apache (фото, відео)

Гелікоптери американського виробництва на борту одного з замовлених Росією у Франції до агресії в Україну «Містралів» були помічені під час міжнародних навчань «Медуза-8».

Ударні гелікоптери AH-64D Apache виробництва США на універсальному десантному кораблі-вертолітоносці типу «Містраль» Anwar al-Sadat L 1020 (колишній «Севастополь»). Міжнародні навчання «Медуза-8» квітень 2019 року

На колишньому «Севастополі» - універсальному десантному кораблі-вертолітоносці (УДК) типу «Містраль», що через санкції не потрапив до Росії, тепер базуються американські ударні гелікоптери AH-64D Apache ВМС Єгипту, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Спільні військові навчання ВМС і ВПС Єгипту, Греції та Кіпру проходили в Середземному морі у територіальних водах арабської республіки в середині квітня ц.р. та тривали кілька днів.

Зі сторони Греції на маневри були направлені фрегат, десантний корабель, субмарина, кілька бойових літаків і спецназ. Зі сторони Кіпру - судно постачання і свої спецпідрозділи.

Єгипет задіяв в навчаннях вертолітоносець типу «Містраль» (Mistral) «Анвар Садат» (Anwar al-Sadat L 1020), підводний човен типу «1400/209», ракетні катери, мінний тральщик, винищувачі F-16, гелікоптери AH-64D Apache та Boeing CH-47 Chinook, а також сили спеціального призначення.

Нагадаємо, контракт на постачання чотирьох французьких УДК типу «Містраль» для флоту РФ було підписано наприкінці 2010 року. Два вертолітоносці («Владивосток» та «Севастополь») мали бути зібрані у Франції, а ще два за ліцензією у РФ.

Через вторгнення РФ в Україну та анексію Криму, передача перших УДК флоту агресора була призупинена (за планом перший УДК мав бути переданий в листопаді 2014 року – прим. ДЕ). Згодом, Президент Франції Франсуа Олланд повідомив про повний розрив контракту на постачання вертолітоносців до Росії.

Універсальні десантні кораблі-вертолітоносці типу «Містраль» Anwar al-Sadat L 1020 (колишній «Севастополь») та Gamal Abdel Nasser L 1010 (колишній «Владивосток»)

Два побудованих для РФ «Містралі» були продані французьким урядом Єгипту восени 2015 року та передані в середині 2016 року. Колишній УДК «Владивосток» було перейменовано у «Гамаль Абдель Насер» (Gamal Abdel Nasser L 1010), а вертолітоносець «Севастополь», що мав стати флагманом Чорноморського флоту РФ, отримав назву «Анвар Садат» (Anwar al-Sadat L 1020).

Варто додати, що від самого початку на обох УДК мали базуватися російські гелікоптери Ка-52К. Однак рішення щодо їх закупівлі у РФ влада Єгипту так і не прийняла, тому відтепер на нових кораблях досить символічно базуються американські гелікоптери AH-64D Apache.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...