Хіти тижня. "Даже удивительно, что он таких вещей не понимает": Фесенко розповів, чому Коломойський різко захотів "повернутися до Росії"

Політолог зазначає, що помилково вважати олігарха патріотом, який «захищав Україну в 2014 році».

Заяви олігарха Ігоря Коломойського про необхідність геополітичної переорієнтації України із Заходу на Росію - це шантаж з метою змінити ставлення США, ЄС і міжнародних фінансових інститутів до можливості повернення «ПриватБанку» колишньому власнику. Про це в коментарі заявив політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

За його словами, фантазії Коломойського про те, що в разі потепління двосторонніх відносин Росія може надати Україні кредит розміром в 100 млрд - «повна нісенітниця». На доказ своїх слів він наводить взаємини РФ і Білорусі.

«Лукашенко с боями, путем шантажа, в рамках союзного государства выбивает у России кредит, экономическую помощь — это крайне тяжело. Я не припомню, чтобы Россия вообще кому-то давала 100 миллиардов кредит. Это абсолютно неадекватная оценка со стороны Коломойского. Даже удивительно, что он такие вещи не понимает», — сказав він.

Що ж стосується самої необхідності відвернутися від Заходу, то, вважає Фесенко, олігарх не випадково промовляє відповідні тези в інтерв'ю американському виданню. «Я думаю, что Коломойский таким образом пытается шантажировать Запад, поскольку и США, и Евросоюз категорически против каких-либо уступок Коломойскому по ПриватБанку. И вот Коломойский всеми этими пассажами, в том числе не только по поводу России, он же там говорит, что они меня изображают таким ужасным кукловодом, мол, доиграетесь – таким и стану, тогда всем мало не покажется. Поэтому он пугает. И это очевидный шантаж», — додав він.

«Он не Украину защищал, он защищал свои бизнес интересы в Днепропетровской области. Это все. Поэтому ни о каком патриотизме не идет речь и близко», — резюмував Володимир Фесенко.

Джерело: InfoResist

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...