Хіти тижня. Держсекретар США розповів, яких заяв чекати від Росії у разі повномасштабного вторгнення в Україну

Рішення команди Зеленського, котре називають трусливим, публічно не помічати загрози, аби не спровокувати Путіна до вторгнення, не допоможуть. Четвертий рейх привід створить і без допомоги України

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п’ятницю, що США непокоять незвичні пересування на кордоні з Україною, повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Блінкен уточнив, що Вашингтон "не знає, якими є наміри Росії", проте зробив припущення, як діятиме Росія з огляду на агресивні дії Кремля у минулі роки.

"Відомі випадки, коли Росія нагромаджує сили на кордонах з Україною, заявляє про якусь провокацію з боку України і потім проводить вторгнення", – відповів держсекретар. Він вкотре нагадав, що з боку Росії буде "серйозною помилкою намагатись повторити скоєне в 2014 році".

11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, у якій ішлося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну.

В агентстві зазначили, що у колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішніми переміщеннями російських військ в бік кордону України.

У самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ "демонстрацією сили".

На початку листопада у західних ЗМІ почалась з’являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною.

У Міноборони України інформацію заперечували.

Це вже друга імовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Проте, як пише Bloomberg, наразі концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні у Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС та США.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...