Хіти тижня. "Держите меня семеро!": МЗС РФ зробило заяву, як реагуватиме Москва на відкидання НАТО її "конструктивних вимог безпеки"

РФ переходитиме до політики контрстримування, якщо НАТО намагатиметься стримувати Росію. Про це заявив заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко за підсумками засідання ради Росія-НАТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Якщо НАТО переходить на політику стримування, значить це буде з нашого боку політика контрстримування. Якщо це буде залякування, значить це буде контрзалякування. Якщо це буде пошук якихось вразливостей в оборонній системі РФ, це буде пошук вразливостей з боку НАТО. Це не наш вибір, але іншого шляху не буде, якщо нам не вдасться зламати нинішній дуже небезпечний перебіг подій", - сказав Грушко на пресконференції у Брюсселі.

За словами російського дипломата, розмова на засіданні ради Росія-НАТО "вийшла досить відверта, пряма, глибока, насичена, але одночасно вона виявила велику кількість розбіжностей з фундаментальних питань".

"І одне з головних питань полягає в тому, що НАТО розуміє принцип неподільності безпеки вибірково. В очах НАТО він існує лише для членів альянсу. І своєю практичною діяльністю НАТО не має наміру враховувати інтереси безпеки інших", - заявив Грушко.

Росія, за його словами, твердо виходить з того, що "принцип неподільності безпеки повинен враховувати інтереси всіх, що спроби збудувати безпеку проти Росії без участі Росії контрпродуктивні, вони приречені на провал".

"Ми не дамо цього зробити", - наголосив Грушко.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...