Хіти тижня. Десь на півночі РФ протяжно виє безнадійно поламаний старий "Кузя": До складу ВМС США ввели корабель-невидимку класу "Цинциннаті" (відео)

Новачок став вже десятим кораблем свого класу у складі ВМС США

5 жовтня у склад військово-морського флоту США ввели новий бойовий корабель-невидимку прибережної зони LCS 20 USS Cincinnati (“Цинциннаті”), повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ВМС США.

Офіційна церемонія відбулась в порту Гольфпорт у штаті Міссісіпі.

“Корабель “Цинциннаті” і його команда відіграватимуть важливу роль у захисті нашої нації і морської свободи. Він є доказом того, чого допомагає досягти командна робота – від громадянських до військових підрядників”, – заявив міністр флоту Річард Ст. Спенсер.

“Цинциннаті” виконуватиме такі завдання, як патрулювання, захист флоту від атак малих надводних суден, боротьба з малошумними підводними човнами супротивника, протимінна боротьба, ведення розвідки і підтримка дій сил спеціальних операцій.

Варто відзначити, що судно стало вже десятим кораблем класу “Індепенденс” у складі ВМС США. Корабель озброєний гарматою 57 мм Mk.110, зенітним арткомплексом 30 мм, пусковою установкою на 11 зенітних ракет Evolved SeaRAM і чотирма кулеметами 12,7 мм. На борту судна базуються два вертольоти MH-60R/S “Сихок” і безпілотники.

У майбутньому всі кораблі класу “Індепенденс” планується посилити протикорабельними ракетами NSM.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...