Хіти тижня. Діяли за вказівкою ФСБ по дестабілізації ситуації в Україні: США запровадили санкції проти чотирьох українських нардепів

Тарас Козак, Олег Волошин, Володимир Олійник, Володимир Сівкович

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло у санкційний список двох народних депутатів України нинішнього скликання та двох колишніх нардепів. Як повідомляється на сайті Мінфіну США, вони діяли за вказівкою ФСБ і причетні до зусиль Росії, спрямованих на дестабілізацію ситуації в Україні, зазначають Патріоти України.

Зокрема, санкції запроваджено проти соратника Віктора Медведчука – нардепа від партії "ОПЗЖ" Тараса Козака та ще одного народного депутата від цієї партії Олега Волошина.

Згідно з повідомленням, вони за вказівкою ФСБ координували процес вербування нинішніх і колишніх українських урядовців для підготовки до захоплення влади в України та контролю над критично важливою інфраструктурою за допомогою окупаційних російських сил.

Козака та підконтрольні йому телеканали також звинувачують у причетності до реалізації плану ФСБ з дискредитації членів найближчого оточення президента Володимира Зеленського, поширення неправдивих заяв ще одного підсанкційного нардепа Андрія Деркача про вибори в США 2020 року. За даними США, протягом 2020 року Козак працював разом із розвідниками ФСБ.

Волошина звинувачують у співпраці з російськими агентами, а також з громадянином РФ Костянтином Кілімником, який має зв’язки з російською розвідкою і був внесений до санкційного списку за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року за вказівкою Росії.

Крім того, санкції запроваджено проти колишнього нардепа від "Партії регіонів" Володимира Олійника, який проживає в Москві.

"У 2021 році Олійник працював за вказівкою ФСБ для збору інформації про критичну інфраструктуру України", – йдеться у повідомленні Мінфіну США.

Під санкції також потрапив ще один колишній "регіонал", народний депутат 4-6 скликань та ексзаступник секретаря РНБО України у 2010-2013 роках Володимир Сівкович.

"У 2021 році Сівкович працював із мережею агентів російської розвідки для проведення операцій впливу, які намагалися заручитися підтримкою України для офіційної передачі Криму Росії в обмін на виведення підтримуваних Росією сил на Донбас", – зазначає Мінфін США.

Сівковича також звинувачують у тому, що на початку 2020 року Сівкович координував з російськими спецслужбами просування дезінформаційної кампанії Деркача проти президентських виборів 2020 року в США.

Запроваджені санкції передбачають блокування всієї власності вказаних осіб в США, а також діяльності компаній, які прямо чи опосередковано на 50% або більше відсотків належать одному чи кільком підсанкційним особам.

Не приховував симпатій до Кремля: Трамп називав Україну "тотально корумпованою" і "частиною Росії"

вівторок, 23 квітень 2024, 10:30

За часів свого президентства Дональд Трамп критикував Україну за корупцію і підтримував історичні претензії Росії на частину її території. Про це йдеться у публікації The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Колишні й нинішні посадовці адм...

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...