Хіти тижня. Дістають тих, хто не зрадив присязі: "Частина особового складу з Севастополя тепер працює проти України", - командувач Сил спеціальних операцій

Між спецслужбами України і РФ йде війна з використанням психологічних спецоперацій у кіберпросторі. Про це в інтерв'ю виданню "Новинарня" розповів командувач Сил спеціальних операція (ССО) генерал-лейтенант Ігор Луньов, зазначають Патріоти України.

"Певна кількість особового складу військової частини з Севастополя, що зрадили Україну, тепер працюють проти нас", - сказав Луньов.

За його словами, "там залишилися люди, які знають чимало тих військовослужбовців, зараз служать в ССО". "Про цю війну (між спецслужбами України і РФ. - Ред.) мало розповідають широкому загалу, але вона дуже напружена. Одним із завдань центрів ІПСО (інформаційно-психологічних спеціальних операцій. - Ред) є моніторинг інформпростору, виявлення ознак дискредитації, скажімо так. Майже щотижня є фейкове повідомлення, мета яких - дискредитувати ССО", - додав Луньов.

Він нагадав, що в Російській Федерації є закон про відповідальність осіб, які в інформаційному просторі завдають шкоди РФ. "Під цей закон безпосередньо підпадають наші іпсошники, тому що вони проводять психологічні операції в інформаційному просторі", - сказав Луньов.

"Закон чому прийнято? Тому що ми їх дістаємо у певних напрямках досить серйозно", - додав командувач ССО.

За його словами, росіяни використовують будь-яку можливість, щоб дискредитувати ССО. "Саме росіяни сфабрикували нібито "офіційний сайт" Сил спецоперацій України до того, як ми створили свій. Вони запустили сторінку, через яку поширювали фейки, які дискредитують як командний склад ССО, так і ЗСУ загалом", - розповів Луньов.

На уточнення, як у ССО дізнаються, що проти них працюють саме росіяни, відповів: "У нас є програми аналізу: хто, звідки поширює інформацію. Кінцевою точкою дуже часто є місце за межами України, хоча тональність інформаційних повідомлень - нібито від жителів України. На 90% всі ці інформаційні вкидання - з угруповань ІПСО Ростова, Севастополя тощо".

Також він звернув увагу на підвищений інтерес підрозділів ІПСО ЗС Російської Федерації до військовослужбовців ССО. "Будь-яка інформація, яка десь світиться в соціальних мережах або через родичів, використовується проти наших бійців", - зазначив Луньов.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...