Хіти тижня. "Дістати до Уралу": Генерал розповів, яким чином Україна здатна стримати російську агресію

Останнім часом Україна активно проводить ракетні випробування: серед них ракета Нептун, РСЗО Вільха і ОТРК Грім-2.

Про це заявив колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор Ігор Романенко, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

Він пояснив, що згідно з Будапештським меморандумом, Україну позбавили не тільки ядерної, а й ракетної зброї. "У нас залишалася тільки стара Точка-У з дальністю 120 кілометрів. А зараз ми пожинаємо плоди такого підходу", - підкреслив експерт.

Він зазначив, що випробування ракетної зброї в Україні успішно просувається вперед. "Але на Україну все одно досі поширюються обмеження - дальність наших ракет не може перевищувати 300 кілометрів. Нептун вражає ціль на відстані 280 кілометрів. Про що тут говорити! Україна ж потрібні ракети, які б, як мінімум, діставали до Уралу і покривали б всю територію Російської Федерації. Такі ракети можна було б розглядати як зброя стримування", - вважає військовий експерт.
Він нагадав, що РФ розмістила на східному кордоні України ракетні комплекси Іскандер, дальність яких сягає до 500 кілометрів. "Путін заявляв, що, коли Росія анексувала Крим, вона була готова застосувати тактичну ядерну зброю в разі загострення ситуації. Москва намагалася залякати і Україну, і наших союзників. Природно, почувши таке, союзники сказали Україні: "Не переживайте, потім все вирішимо". Але як "вирішили" - ми бачимо ... ", - констатував Романенко.
За його словами, ця ситуація свідчить про те, що Україна повинна була залишити за собою оперативно-тактичну ракетну зброю. "Я свого часу командував зенітно-ракетною бригадою, і у нас на озброєнні були ракети з ядерними боєголовками - цього не можна було віддавати. Але нам пояснювали, як це правильно і добре добровільно відмовитися від ядерної зброї, мовляв, таке робиться вперше в світі. Однак слід розуміти, що сьогодні випробовуються одиниці нової ракетної зброї, а нам потрібно масове виробництво такого роду ракет, які б, до того ж, мали б збільшений радіус дії. Адже США і Росія вийшли з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. А ось з боку України, яка змушена вести війну проти Росії і оборонятися, поки що не було заяв про те, що ми виходимо з цього договору. Хіба це нормально?", - додав Романенко.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...