Хіти тижня. Для новообраного президента виготовили іменний наконечник президентського штандарту

Фахівець із державних атрибутів Олександр Сопов срібну пластину з прізвищем новообраного глави держави до інавгурації робить уже для четвертого президента.

Стислі терміни підготовки до інавгурації позначилися на темпах підготовки до церемонії передачі влади новому президенту України. В авральному режимі довелося створювати змінні аксесуари до атрибутів глави держави – приміром, срібне кріплення до наконечника штандарту президента, де має бути прізвище Володимира Зеленського, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Фахівець із державних атрибутів Олександр Сопов срібну пластину з прізвищем новообраного глави держави до інавгурації робить уже для четвертого президента. У себе в кабінеті автор 10 державних нагород серед своєї колекції зберігає і попередні копії президентського атрибуту – такі самі замовляли до штандарту для інавгурації Ющенка, Порошенка і втікача-Януковича.

«На Ющенка ми скопіювали з Кучми. На наступні зробили кращі», - говорить експерт.

Різьблений із позолотою іменний додаток до наконечника президентського штандарту не змінюється з часів інавгурації Леоніда Кучми. Він робиться із латуні.

Президентський штандарт – це синій прапор із вишитим на ньому гербом. Із ним новообраний президент приймає присягу у парламенті. Іменний наконечник до президентського прапора з датою інавгурації надалі незмінно залишається в кабінеті президента.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...