Хіти тижня. До 60-річчя "Леді Ю": Як за понад 20 років у політиці змінювався образ Тимошенко (фотофакти)

Юлію Володимирівну "охрестили" "динозавром" української політики. "Слабка" жінка пережила та переборола стільки владних режимів, соратників та супротивників, як мабуть ніхто серед її колег по "цеху"

На засіданні Верховної Ради, 17 листопада 2020 року

27 листопада лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відзначає ювілей - їй виповнилося 60 років. Народилася 1960-го у Дніпрі. Тимошенко в українській політиці - 23 роки. З 1997-го є народним депутатом. До цього очолювала монополіста з торгівлі газом - корпорацію "Єдині енергетичні системи України". Будучи нардепом 7-ми скликань у 5-ти - у фракціях Блоку Юлії Тимошенко, "Батьківщина".

Двічі обіймала посаду прем'єр-міністра. 2005-го та 2007-2010 роках за президенства Віктора Ющенка.

Лазаренко і Тимошенко у Верховній Раді середени 1990-х

Віцепрем'єрка з питань паливно-енергетичного комплексу в уряді Ющенка, на посаду призначили у 1999 році

Розплітала косу, доводила Інні Богословській, що вона справжня


2002-ий

На сцені Помаранчевого Майдану

На весіллі доньки Євгенії та британського рок-музиканта Шона Карра, 2005 рік

На мітингу, 2010-ий

На другому Майдані, зразу після звільнення з колонії 2014 рік.

У Верховній Раді, зміна іміджу. 2016 рік

На з'їзді партії заявила про похід на президентські вибори, січень 2019 року

2011-го Тимошенко заарештовали в залі Печерського районного суду міста Києва. Суддя Родіон Кірєєв виніс їй вирок - 7 років ув'язнення, 3 роки позбавлення перебування на посаді у владі. Вийшла на волю у лютому 2014 року. Верховна Рада ухвалила постанову про виконання міжнародних зобов'язань щодо її звільнення.

Тимошенко тричі балотувалася у президенти і жодного разу не перемагала. На виборах 2010 року отримала 45,47% і програла у 2-му турі Віктору Януковичу. 2014-го - програла у 2 турі Петру Порошенкові, її результат - 12,81%.

Торік на президентських виборах не вийшла у 2-й тур, посівши 3 місце, за неї проголосували 13,4% виборців. Вибори виграв і став президентом Володимир Зеленський.

Юлія Тимошенко - динозавр української політики, каже у коментарі політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Без неї "Батьківщина" не має жодних перспектив.

60 років - це не великий вік для сучасної політики. У США президентом обрали 78-річного Байдена.

Так, у Тимошенко є багато мінусів, набридла. Але у неї є ядерний електорат, який попри все за неї голосує. Є бренд, наявність партійної організації.

Судячи по місцевих виборах, кожен зі старих політиків досяг стелі. Усе, що можна, повідбирали в Зеленского, але він все одно залишається найпопулярнішим політиком. У президента підтримка - близько 30%.

Із тим відсотком, який зараз має, Тимошенко може розраховувати максимум на участь у коаліції, отримати для когось міністерську посаду у Кабміні", - каже політтехнолог.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...