Хіти тижня. До зустрічі "гарматного м'яса" Путіна готові: Українські військові підігнали "Гради" до адмінмежі з окупованим Кримом

На Херсонщині поблизу адмінмежі з окупованим Росією Кримом військові провели навчання в умовах раптової зміни ситуації. Вони тренувалися захищати морське узбережжя і танконебезпечні ділянки суходолу під час протидії наступальній операції. Про це повідомив пресцентр командування об'єднаних сил Збройних сил України, зазначають Патріоти України.

"Бойові підрозділи реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" виконали завдання з придушення та знищення вогневих засобів, броньованої техніки та живої сили умовного противника", - ідеться в повідомленні.

Реактивна батарея здійснила марш у район тренувань, розгорнула в бойовий порядок і виконала заходи з підготовки до стрільби й управління вогнем.

Під час навчань військові використовували інформацію, що надавала артилерійська розвідка. Вона вивчала місцевість і розкривала цілі для ураження, а також вказівки операторів безпілотного літального апарату-розвідника.

Метою цих навчань було злагодження артилерійських підрозділів, вдосконалення польового вишколу особового складу, підвищення практичних навичок командирів в управлінні підрозділами.

"Результат свідчить сам за себе. Військові досягли високого рівня злагодженості у виконанні завдань", - зауважив командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...