Хіти тижня. Добкіни, Ківалов, Лєнка Бондаренко, Колесніков, Савченки, Литвин, Кононенко, Пашинський, Лещенко, Береза... Хто з відомих нардепів пролетів повз Раду по мажоритарці

У Верховній Раді IX скликання не буде цілого ряду знакових політиків. Про це свідчать попередні дані підрахунку голосів виборців в мажоритарних виборчих округах.

Так, в 94-му виборчому окрузі не добився перемоги Ігор Кононенко, а в окрузі № 64 - скандальний депутат Сергій Пашинський (в колишньому скликанні Ради представляв партію «Народний фронт»). Член його фракції Тетяна Чорновіл також зазнала невдачі по мажоритарному округу № 27, передають Патріоти України.

У київських виборчих округах «пролетіли» Сергій Лещенко, Борислав Береза, Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко (останні два представляють партію ВО «Свобода», яка не зуміла подолати виборчий бар'єр).
У Харківській області безрезультатно закінчилася спроба пробитися в Раду братів Михайла і Дмитра Добкіних, а в Донецькій області (округ № 51) зазнала поразки Надія Савченко (за "льотчицю" проголосовули на прифронтовому окрузі аж вісім(!) громадян.-ПУ).
У Вінницькій області віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон і співачка Анастасія Приходько зазнали невдачі на окрузі № 11. Кістіон, який балотувався як самовисуванець, поки набрав 8,96% голосів, а результат Анастасії Приходько (її висунула партія «Батьківщина») був ще менше - 4,18%.
Однак найнесподіванішим стала ймовірна поразка на виборах в Житомирській області (округ № 65) екс-спікера ВР Володимира Литвина. Після підрахунку 25% голосів він відстає від конкурента на 2,5%. При цьому паралельний підрахунок говорить про те, що Литвин не стане нардепом в цей раз.
Практично у всіх зазначених округах переможцями виборів стали представники партії «Слуга народу».

Схоже, без депутатських мандатів також залишаються екс-«регіонали» Борис Колесніков та Сергій Ківалов, а також Олена Бондаренко. Не набрав потрібної кількості голосів для проходження в Раду і Євген Червоненко, який балотувався в Одесі.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...