Хіти тижня. Дональд влип? Трамп розморозив військову допомогу Україні, вже знаючи про скаргу інформатора - ЗМІ

Інформація про те, що президент США знав про скаргу інформатора перед тим, як він розморозив військову допомогу Києву, ще раз звертає увагу на одне з головних питань процедури імпічменту глави Білого дому.

Президент США Дональд Трамп розморозив військову допомогу Україні після того, як юристи Білого дому доповіли про скаргу інформатора на його телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє CNN із посиланням на The New York Times, передають Патріоти України.

"Президент Дональд Трамп знав про скаргу інформатора, яка нині відіграє важливу роль у процедурі імпічменту в Палаті представників, коли він розморозив військову допомогу Україні у вересні", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників газети, юристи Білого дому поінформували президента США щодо скарги інформатора та повідомили, що вони з'ясовують, чи потрібно їм в обов'язковому порядку передавати цю скаргу до Конгресу.

Як зазначається, новина про те, що Трамп знав про скаргу інформатора перед тим, як він розморозив військову допомогу Києву, ще раз звертає увагу на одне з головних питань процедури імпічменту глави Білого дому, а саме: чи було виділення допомоги України пов’язане із бажанням Трампа добитися розслідування в Україні проти колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та його сина Хантера.

Як повідомлялося, у вересні ЗМІ поінформували про скаргу "викривача" з-поміж співробітників розвідки, які опрацьовують іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що Трамп під час розмови із Зеленським нібито зробив неприпустиму "пропозицію". Згодом Білий дім під тиском Конгресу й суспільства погодився оприлюднити стенограму розмови між президентами України і США, яка підтвердила, що Трамп звертався із проханням розібратися у ситуації з розслідуванням щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...