Хіти тижня. "Донбас можете взяти завтра", - ексвійськовий ВМС США

На думку військового українська добре озброєна. Вона обстріляна, сильна. Але що далі?

Юрій Табах заявив, що Україна хоч завтра може звільнити Донбас. Українська армія може військовим шляхом звільнити окуповані РФ території Донбасу хоч завтра. Про це в інтерв'ю виданню Гордон заявив капітан 1-го рангу ВМС США у відставці Юрій (Гаррі) Табах, повідомляють Патріоти України. Він уточнив, що питання Донбасу складніше, ніж проблема Криму.

"Моя особиста думка: з військової точки зору ви Донбас можете взяти завтра. Ваша (сьогоднішня) армія – не (армія) 2014 року. Вона добре озброєна. Вона обстріляна, сильна. Там є бойовий досвід, а він нічим незамінний. Можливо, патріотизму немає, але професіоналізм є", – сказав американський офіцер.

На його думку, українська армія не йде в наступ, оскільки після звільнення окупованої території виникне багато проблем, які неможливо вирішити військовим шляхом.

"А далі що? Ну добре, Європейський союз, Америка допоможуть відбудувати інфраструктуру (наприклад, дороги), людей зайняти, а як ви будете сприймати цих людей? Вони хто у вас будуть? Повноцінні громадяни? Я ж чую на вулицях, як ставляться тут до людей з Донбасу, з Донецька і Луганська, ці негарні слова, які щодо них використовують", – сказав Табах.

Також, на його думку, виникнуть проблеми і з правами людини.

"Тих, у кого кров на руках, ви заарештуєте і віддасте під трибунал, а що з тими, хто пішов купити буханку хліба або просто працював на заводі там? Вони хто будуть: зрадники, колаборанти? Це треба якось обговорити, якось вирішити. А хто це вирішить? Дуже складне питання", – зазначив колишній військовий.

Він також висловив свою думку з приводу повернення Україні анексованого Криму, зазначивши, що це проблема вирішується простіше, ніж з Донбасом.

"Що стосується Криму... Я думаю, що Росія всеж розвалиться – сподіваюся, до того, як [розвалиться] Україна, – і Крим теж відійде. І буде або незалежної якоюсь структурою, або прийде назад до України. А прийде він до України тільки з однієї причини: якщо в Україні буде високий рівень життя, буде мало корупції, люди будуть отримувати хороші зарплати і життя тут буде набагато краще, ніж в Криму", – сказав Табах.

За його думку, найкращим варіантом було б і схоже вирішення військового конфлікту на Донбасі.

Джерело: Гордон

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...