Хіти тижня. Донбасу мало: Путін зробив цинічну заяву про "російські" землі в Україні

Президент Росії Володимир Путін заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території і тепер РФ з цим розбирається. Про це він заявив на прес-конференції, відповідаючи на питання про ставлення до Володимира Леніна, передають Патріоти України.

"Що запропонував Володимир Ілліч Ленін? Він запропонував не федерацію, а конфедерацію. За його рішенням, етноси були прив'язані до конкретних територій і отримали право виходу зі складу Радянського Союзу. Але навіть території були нарізані так, що вони не завжди відповідали традиційним місцям проживання тих або інших народів, тому відразу виникли больові точки. Вони і зараз між колишніми республіками мають місце бути і навіть всередині Російської Федерації 2000 таких точок", - вважає Путін.

За його словами, Сталін був проти такої організації, але в кінцевому підсумку прийняв ленінську форму. І що вийшло? "Ось ми тільки що з колегою з України говорили про наші відносини. Але в ході створення радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор'я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням "для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні", тому що Україна була сільська територія. Це доволі дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна і тепер ми з цим розбираємось", - заявив Путін.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...