Хіти тижня. "Доводиться припускати і версію інсценування, тим більше, що розгін у пресі неабиякий": Криміналіст про нетипове захоплення заручників у Луцьку

В нашій державі вкрай рідко вчиняються захоплення заручників за таким сценарієм.

"Дуже нетипове захоплення заручників і нетиповий злочинець, який їх захопив. Це про події, що відбуваються в Луцьку. Чоловік, який захопив автобус з двадцятьма заручниками, представився як Максим Плохой. На просторах інтернету у 2014 році була викладена книга Максима Плохого «Філософія злочинця. Апологія свободи. Антисистема», - пише юристка Ганна Маляр на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Чи справді та людина, яка захопила зараз автобус, є автором цього тексту — поки що невідомо. Книга, як би це делікатно сказати, безсистемний набір так би мовити філософських думок малоосвіченої в цій царині людини, поєднаний з автобіографією. Автобіографія, швидше за все, дуже прикрашена або взагалі вигадана. Події відбуваються в Україні і нібито пише людина, яка відбуває покарання у в’язниці.

Тепер щодо самого захоплення. В нашій державі вкрай рідко вчиняються захоплення заручників за таким сценарієм. За останні 10 років у реєстрі судових рішень є лише 21 вирок за захоплення заручників. Серед них лише один випадок, коли були взяті у заручники пасажири автобуса.

Це було у с. Щасливцеве, Генічеського району, Херсонскої областї. Тоді зловмисник змусив водія змінити маршрут автобуса, погрожував йому розбитою пляшкою та вимагав зустрічі з прокурором. В процесі слідства з’ясувалось, що злочинець був під дією наркотичних речовин.

Всі інші вироки щодо захоплення заручників — це дуже конкретні вимоги, зазвичай, гроші. Майже всі випадки — це організовані групи, які на цьому заробляли. Рідше трапляються поодинокі наркомани чи крадії, які беруть у заручники випадкових свідків на місці злочину і вимагають від тих мовчання.

У цьому випадку в Луцьку вимоги зловмисника вже говорять про його неадекватність — звернення до всіх гілок влади з вимогою у чомусь там зізнатись. Натомість людина все ж таки готувалася, мріяла про славу — адже в поліцію він заявив сам, зробив це зранку у вівторок, щоб у ЗМІ було вдосталь часу це висвітлювати.

Щоправда, після історії з Бабченком, доводиться припускати і версію інсценування, тим більше, що розгін у пресі неабиякий, є заява президента, міністр МВС вилетів на місце події. Але сподіваюсь, що така реакція продиктована цінністю життів заручників".

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...