Хіти тижня. "Дуже ризиковане призначення": Політолог вказав на кадровий прорахунок команди Зеленського

Призначення політтехнолога без всякого дипломатичного досвіду і навичок послом у Франції шокувало вітчизняний і зарубіжний дипкорпус в Києві.

Володимир Фесенко

Президент України Володимир Зеленський призначив надзвичайним і повноважним послом до Франції Вадима Омельченка, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

За словами відомого українського політолога Володимира Фесенка, призначення Вадима Омельченка на посаду посла України в такій важливій країні як Франція є серйозною кадровою помилкою. "Я вважаю це кадровою помилкою. Це дуже ризиковане призначення. Франція дуже важлива для української зовнішньої політики. Там повинен працювати досвідчений кадровий дипломат, тим більше вони в Україні є. Олег Шамшур був таким", - зазначив політолог.

Він пояснив, що при тому, що Франція входить в "нормандської четвірку", зараз у Макрона дуже специфічні відносини з Володимиром Путіним. Макрон відверто заграє з лідером Кремля, збирається їхати на так званий парад в Москву. У самій Франції дуже непроста внутрішньополітична ситуація.

"У такий час потрібна людина з величезним дипломатичним досвідом, яка могла би вибудовувати гнучкі, але в той же час принципові відносини з Францією. Треба не наробити дурниць, не спровокувати конфліктні ситуації. Потрібно відчуття міжнародних відносин. Розуміння того, як працює дипломатія", - наголосив Фесенко.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...