Хіти тижня. "Дві серії плівок та два різних джерела": Соколова розповіла, як отримала докази зриву операції з "вагнерівцями"

За словами журналістки, вона зі своєю командою ретельно вивчала отримані записи протягом чотирьох днів, аби остаточно переконатися, що все це правда і що плівки автентичні.

Українська журналістка Яніна Соколова розповіла, що плівки з доказами зриву спецоперації з вагенрівцями у Білорусі їй надали два анонімних джерела. В інтерв'ю для YouTube-каналу народного депутата України від ЄС Олексія Гончаренка вона зазначила, що першу частину записів розмов вербувальника з терористами було передано їй особисто, а друга - прийшла на електронну пошту, повідомляють Патріоти України.

"У нас були дві серії плівок, два різних джерела. Перше джерело - я отримала телефонний дзвінок, сигнал. І мені сказали: Є такі плівки, анонімно, ми вам передамо, де вас можна знайти ввечері? Я сказала, де я буду. Я сиділа на зустрічі, й підійшла людина, я її не знаю, та поклала мені флешку на стілець. До того ж це було дуже швидко", - згадує Соколова.

"Можливо, це був працівник СБУ, бо це було дуже талановито зроблено. Я одразу не зрозуміла, що це за людина. Він сказав: Ой, я вас впізнав. І потім я подивилася, що в мене під коліном флешка лежить", - додала вона.

За словами журналістки, вона зі своєю командою ретельно вивчала отримані записи протягом чотирьох днів, аби остаточно переконатися, що все це правда і що плівки автентичні. Соколова запевнила, що перед їх оприлюдненням радилась із багатьма фахівцями, зіставляла факти.

"Другі плівки мені надіслали на пошту. Це було у спамі, я рідко його перевіряю, але шукала там результати аналізу на COVID-19, які загубилися, і побачила цей файл. Людина з іменем і прізвищем, не відомими мені. Я навіть шукала її у Facebook і писала з додатковими питаннями, але вона так і не вийшла на зв'язок. Я допускаю, що це, напевно, була просто одноразова створена пошта. І людина надіслала просто мені ці плівки, другу частину", - зазначила Соколова.

Вона пояснила, що на нових записах вдалося впізнати за голосом того самого вербувальника, який фігурував на першій частині плівок. Крім того, у певних аспектах розмов було зрозуміло, що це продовження тієї самої теми. На основі цього журналістка й зробила висновок, що другий фрагмент розмов куратора із російськими терористами теж автентичний.

"Що сумно - потім ця історія мусувалась на певних телеканалах, які мають зв'язок із провладними силами. Мені смішно, коли стоїть колишній працівник розвідки і розповідає, що це все - вкидання російських спецслужб. Брехло! З його вуст звучала фраза, що, мовляв, це взагалі стара операція 2014 року, яка не трапилася, а зараз це викинули і підтасували під історію з вагнерівцями в Білорусі. А там під час цих розмов звучить фраза: Ну, не знаю, як зараз зустрітися, бо COVID-19, складно, давай поштою. COVID-19 у 2014 році не було!" - акцентувала Соколова.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...