Хіти тижня. Експерти спрогнозували, до кого із кандидатів у президенти перетечуть голоси Тимошенко, Бойка, Гриценка і Смешка

У другому турі, щоб обігнати суперника, Петру Порошенко треба набрати мінімум 15%, з урахуванням нинішніх позицій двох лідерів гонки.

Отже, по Україні на 10:30 оброблено 98,3% виборчих протоколів, і в лідерах гонки за президентське крісло - Володимир Зеленський (за нього понад 5,5 мільйонів українців) і Петро Порошенко (трохи менше 3 млн), зазначають Патріоти України.

Зеленський попереду Порошенка з солідним відривом: 30% проти 16%. А сумарні майже 38% голосів - у Юлії Тимошенко, Юрія Бойка, Анатолія Гриценка та Ігоря Смешка. Ось за що чекає битва, апогей якої припаде на 21 квітня. Кому ж віддадуть перевагу виборці, які в першому турі голосували за інших кандидатів, які набрали 13% і менше?

У другому турі, щоб обігнати суперника, Петру Порошенко треба набрати мінімум 15%, з урахуванням нинішніх позицій двох лідерів гонки. А ось Володимиру Зеленському важливо не розгубити і, якщо вийде, наростити рівень своєї підтримки.
Євген Магда, виконавчий директор Інституту світової політики, вказує на головний камінь спотикання: левова частка кандидатів, які не пройшли в лідери, думають про парламентські вибори. Ось чому заклик до виборців підтримати двох фаворитів гонки послаблює їхню позицію.
Соціолог Інна Волосевич вважає, що електорат Гриценка більш схильний у другому турі віддати голоси за чинного президента. Спеціаліст, аналізуючи цифри, схильна думати, що люди, які підтримали інших ключових кандидатів, головним чином Юрія Бойка, більше симпатизують шоумену. Прихильники Юлії Тимошенко, швидше за все, підтримають Зеленського.

Політтехнологи Петра Порошенка налаштовані оптимістично: другий тур - це, по суті, вибори з самого початку, так що вішати ніс з приводу великої різниці у відсотках там не мають наміру. Штабісти запевняють, що резерв для добору голосів на сьогодні все-таки більше у глави держави, ніж у Зеленського.

Експерти нагадують, що 21 квітня - це Великдень за західним церковним календарем. Додому потягнуться заробітчани, частина яких може проголосувати за Порошенка. Наростити свої показники йому також може допомогти та обставина, що союзів зі старою гвардією, на відміну від Зеленського, він не уникає.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...