Хіти тижня. Епіфаній поставив "крапку" в справі бунту Філарета

Всі структури Київського патріархату "повністю ліквідовано".

Почесний патріарх Філарет є архієреєм Православної церкви України, але перебуває у стані самоізоляції. Про це заявив у програмі "Суботнє інтерв'ю" предстоятель ПЦУ Епіфаній, повідомляють Патріоти України.

"Рішення про статус митрополії і визнання з боку Константинополя було прийнято саме ним (почесним патріархом Філаретом - Ред.). Якби він тоді не погодився на такий статус, то, відповідно, не було б Об'єднавчого собору, ми не змогли б отримати і Томос. Але він підписав відповідні документи, він провів помісний собор Київського патріархату, який розпустив усі структури", - підкреслив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Владика додав, що всі структури Київського патріархату "повністю ліквідовано". "Тому зараз говорити про існування окремої структури Київського патріархату немає необхідності. Тому що ні юридично, ні фактично цієї церкви вже немає, тому що вона лягла в основу єдиної визнаної Помісної православної церкви", - заявив митрополит Епіфаній.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...