Хіти тижня. "Епоха Порошенка минає": УПЦ МП закликала патріарха Варфоломія відкликати томос

У Московському патріархаті щиро сподіваються, що з далеким від християнства Зеленським вдасться домовитися про скасування ПЦУ.

Священний Синод УПЦ МП на засіданні 3 квітня закликав відкликати томос про надання автокефалії Православній церкві України. Відповідну заяву опубліковано на сайті УПЦ МП, повідомляють Патріоти України.

"Слід констатувати, що дії Константинопольського Патріархату в Україні завдали великої шкоди українському православ'ю, а також стали загрозою для всеправославної єдності. Вважаємо, що Константинопольський патріархат і особисто патріарх Варфоломій має визнати свою помилку і працювати над її виправленням", - йдеться у заяві.

В УПЦ МП вважають, що "способом виправлення цієї помилки могло б бути відкликання томосу, заклик до розкольників про покаяння в гріху розколу та скликання Всеправославного зібрання задля соборного вирішення українського церковного питання".

Нагадаємо, раніше олігарх Ігор Коломойський, котрий, крім українського, має паспорти Ізраїлю та Кіпру, заявив газеті Мakorrishon, що Зеленський не релігійний, але "ми працюємо над тим, щоб він принаймні дотримувався Шабату". Власник телеканалу "1+1" наполягає, що Володимир Зеленський - 100-відсотковий єврей.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...