Хіти тижня. Ердоган у скруті: Туреччина припиняє військову операцію в Сирії

США і Туреччина домовилися про припинення вогню в Сирії.

Туреччина припиняє військову операцію в Сирії на 120 годин, щоб дозволити курдам вивести війська з "безпечної зони". Про це домовилися президент Туреччини Реджеп Ердоган і віце-президент США Майк Пенс після переговорів, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Повідомляється, що всі дії в рамках операції "Джерело миру" будуть припинені, а сама операція повністю зупинена аж до повного завершення відведення курдів.

США мають намір зняти санкції щодо Туреччини, в разі довготривалого режиму припинення вогню.

У свою чергу президент США Дональд Трамп повідомив : "Хороші новини з Туреччини. Будуть врятовані мільйони жителів".

Відзначимо, віце-президент Майк Пенс прибув до Туреччини, щоб переконати Анкару припинити тижневий наступ на сирійських курдів, який почався після того, як Дональд Трамп вивів американські війська з північних районів Сирії.

Віце-президент очолив американську делегацію, до якої входять держсекретар Майк Помпео і радник Білого дому з питань національної безпеки Роберт О'Брайен.

Ввлада Сирії закликала відкрити гуманітарний коридор у районі прикордонного міста Рас ель-Айн.

Курдська влада просить відкрити коридор для евакуації загиблих і поранених мирних жителів з міста Рас-ель-Айн, в який вторглися турецькі війська.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...