Хіти тижня. "Фактично була озвучена погроза": Каспаров пояснив, чому Путін змовчав у посланні про Україну і що буде далі

13-й чемпіон світу з шахів і політик Гаррі Каспаров зауважив, що у своєму щорічному посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін не згадав Україну. Це говорить про те, що Москва не збирається ні з ким обговорювати це питання і всі рішення будуть прийматися в Кремлі, передають Патріоти України.

«Захід з посланням Путіна не справив жодного враження, — пише Каспаров у Facebook. — Нічого особливого ми не почули, тільки те, що було й завжди.

Єдине, що Путін вперше чи ні, але включив у свій виступ агресивний меседж для Заходу. З одного боку якісь «червоні лінії» раптом з'явилися при тому, що Росія сама буде визначати ці червоні лінії, тобто вирішувати, що вороже, а що ні. З іншого боку — «ми з усіма хочемо жити в дружбі».

У даному випадку Путін фактично зажадав від Заходу зберегти його право проводити кібератаки на політичну інфраструктуру, безкарно продовжувати низку політичних вбивств, робити все, що він хоче, як мінімум, в найближчих геополітичних околицях. І його згадка про те, що в Білорусі готувався переворот — це індикатор того, що з Лукашенком досягнуті якісь домовленості й на білоруському фронті буде прорив.

Про Україну, як я розумію, взагалі не було ні слова не сказано. І це ще раз показує, що Путін не збирається ні з ким обговорювати це питання. Це рішення, яке буде приймати особисто російський диктатор і він же вирішуватиме, які дії Заходу щодо підтримки територіальної цілісності України є ворожими відносно до Росії. Путін вважає, що Захід слабий, Захід не готовий до жорсткої конфронтації.

Головний меседж його послання: «Ми будемо робити те, що вважаємо за потрібне, а якщо ви смикнитеся, ми будемо визначати, що є ворожим, а що ні». Фактично була озвучена загроза продовжувати агресивний курс Кремля, якщо Захід не піде де-факто на капітуляцію".

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...