Хіти тижня. ""Факир был пьян - и фокус не удался?": Під час "патріотичної акції" в окупованому Криму в морі втопили російський броньовик (відео)

На потопаючому бронетранспортері знаходилося шестеро осіб.

У Керчі в Керченській протоці, де в суботу, 25 липня, окупанти проводять традиційну акцію "Дорога мужності. Керченський десант" - форсування Керченської протоки на бронемашинах по маршруту десанту 1943 року на БРДМ-2, несподівано пішов під воду бронетранспортер. Про це повідомляє видання "Керч Інфо", передають Патріоти України.

Вже протягом кількох років окупанти в анексованому Криму повторюють маршрут десанту 1943 року. У 2020 році протоку перепливали три машини. За традицією стартували з таманського берега, але по дорозі в селище Героївське одна з бронемашин потонула. На потопаючому бронетранспортері знаходилося шестеро осіб. Всіх підняли на борт катерів МНС, що супроваджували машини. Врятувати машину не вдалося, БРДМ пішов під воду, а його два "товариші", так і не дійшовши до керченського берега, попрямували в сторону Тамані.

Відомо, що бронетранспортер під час форсування Керченської протоки затонув на семиметровій глибині. "Всі системи водовідкачування працювали. Машина вийшла в море: двигун працює, світло є. Пристойна кількість води потрапила всередину БРДМ. Система водовідливу працювала постійно, тому визначити рівень води я не можу", - повідомив чоловік, який знаходився в потопаючому бронетранспортері.

"Ми сіли на катер і пройшли кілометра 4-5, після цього заклинив двигун. Рятувальна операція тривала хвилини 2-3", - поділився очевидець.

Як повідомляється, потонулий БТР вийшов на сильну течію. Туди ще додалася хвиля. "Ситуація перебувала під контролем: спочатку були евакуйовані люди, а потім протягом 7-8 хвилин екіпаж БРДМ. Фахівці намагалися врятувати техніку, оскільки техніка дуже дорога як для музею, так і для всіх нас. Висловлюю подяку професіоналам МНС: вони дуже допомогли, давали цінні поради. Порятунок автомобіля проходив в штатному режимі, намагалися витягти воду, але, на жаль, хвиля була дуже сильною і штатна апаратура не впоралася. Для нас це дуже велика втрата, її дуже важко буде діставати і відновлювати. Ми налаштовані на продовження існування цієї акції ", - розповів прес-секретар військово-технічного товариства окупантів.

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...