Хіти тижня. Гаага зачекалась: У справі MH17 з’явилися докази причетності Шойгу і директора ФСБ РФ

Міжнародна слідча група опублікувала нові матеріали по справі MH17. Про це повідомляє Politie, передають Патріоти України.

В рамках кримінального розслідування загибелі малайзійського «Боїнга» над Україною у 2014 році Міжнародна слідча група на чолі з Нідерландами опублікувала черговий заклик до свідків, який супроводжується декількома раніше не опублікованими перехопленнями телефонних переговорів бойовиків «ДНР» і їх російських кураторів.

Переговори, зокрема, свідчать про причетність міністра оборони Росії Сергія Шойгу і директора ФСБ Олександра Бортнікова до координації дій сепаратистів на сході України.

“Інтенсивність контактів між сторонами збільшилася в першій половині липня 2014 року. Члени керівництва ДНР і їх контактні особи в Російській Федерації майже щодня зізвонювалися. Вони спілкувалися з лідерами в Москві, біля кордону з Україною і в Криму. Зв’язок, в основному, мав місце через безпечні телефони, надані російською службою безпеки”, – сказано в повідомленні.

Оприлюднені матеріали підтверджують, що Росія надавала і військову підтримку. Так, у розмові з користувачем третього номера серії (*8563) колишній ватажок донецьких терористів Олександр Бородай звертається до нього як «Володимир Іванович» і запитує, чи можуть «наші» вертольоти зробити атаку біля Маріїнки. Відповіді Володимира Івановича не чути, тому що в цей момент включається пристрій-скремблер:

7 липня 2014 року дехто Сергій (A) дзвонить з Криму Володимиру Івановичу (B) і повідомляє Володимиру Івановичу, що на наступний день він летить в Ростов з командою з семи чоловік і суботу вони вже повинні прибути в пункт призначення (ймовірно, на схід України). Для їх завдання їм будуть потрібні деякі речі, причому все це погоджено з главою ФСБ Бортніковим. Сергій каже Володимиру Івановичу, що він отримав його телефонний номер від Аксьонова, керівника Криму. Він також розповідає, що Аксьонов погодив план з Бортніковим, директором ФСБ:

В цих розмовах згадується роль генерала Сердюкова, командувача Південним військовим округом Російської Федерації, для постачання техніки для завдання. Сергій (A) також говорить про російського міністра оборони Шойгу, який, як передбачається, був залучений в це питання на більш ранній стадії:

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...