Хіти тижня. Гадали, що почалася колотнеча з ще одним "гібридним" сусідом? Дії 128-ї бригади перелякали селян Закарпаття

Військові навчання 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади на Мукачевщині переполохали місцевих мешканців. Про це повідомляє місцеве видання Закарпаття PMG.ua, зазначають Патріоти України.

Як зазначають очевидці, військові проводили навчання у старовинному селі Нижній Коропець, населене на 90% українцями-русинами та на 10% - угорцями.

«Вони зупиняли водіїв, які їхали селом. Навчання переполохали місцевих», йдеться у повідомленні.

Як підкреслює видання, офіційної інформації від жодної правоохоронної структури не було. Попереджень про можливі навчання напередодні теж не було.

Тим часом у соцмережах зазначили, що місцеві не розуміли, що коїться в селі, і перелякалися.

Крім того, оприлюднили відео, яке зафіксували сьогодні камери відеоспостереження у Нижньому Коропці.

Вже згодом військові 128 ОГШБр повідомили, що це проводяться навчання і місцева влада знала про це.

В період з 19 по 20 листопада в одному з підрозділів бригади були проведені на Закарпатті ротні тактичні навчання без бойової стрільби.

«Доводимо до відома, що органи місцевого самоврядування були попереджені перед початком навчань», підкреслюють у бригаді.

Як повідомлено, з метою якісного навчання підрозділів та підвищення злагодженості їх дій відпрацьовувалися питання щодо прочісування населених пунктів виставлення мобільних блок-постів, тощо.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...