Хіти тижня. "Гаманцям" Путіна почали "закручувати гайки": ФБР накрило російського олігарха Дерипаску, проводяться обшуки. Акції "Русала" на Мосбіржі рухнули

Агенти Федерального бюро розслідувань прийшли з обшуком у будинок російського олігарха Олега Дерипаски в Вашингтоні, повідомляють Патріоти України з посиланням на NBC News.

За оприлюдненими даними, в будинок Дерипаски 19 жовтня прибула велика кількість співробітників ФСБ. Проводяться обшуки. Будинок був оточений обмежувальною жовтою стрічкою, пройти до нього не можна. У ФБР відмовилися коментувати причини заходів.

За деякими даними, олігарха Кремля підозрюють в корупції і підкупі американських чиновників. Справа стосується втручання в президентські вибори США в 2016 році.

Олег Дерипаска нафтовий магнат-мільярдер, що входить в топ-40 найбагатших людей Росії. За даними Forbes, статки на 2019 рік становили близько $4 млрд. У квітні 2018 року на нього наклали санкції міністерства фінансів США. За даними ЗМІ, причиною стала участь у відмиванні грошей для президента РФ Володимира Путіна.

У минулому Дерипаска вважався "алюмінієвим королем" - під його контролем були найбільші алюмінієві заводи Росії, в тому числі корпорація "Русал". Однак він офіційно позбувся цього бізнесу, потрапивши під американські санкції, хоча, як вважається, вплив на галузь зберіг.

Так, відразу після повідомлень про обшуки у Дерипаски обрушилися акції "Русала" на Мосбірже на 6,96% до 77,615 рублів.


На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...