Хіти тижня. "Гамбурзькі санкції" для держави-агресора: Як світ реагує на вирок Міжнародного трибуналу ООН щодо бойових дій поблизу Керченської протоки

В України з'явився дуже сильний козир проти спроб скасування антиросійських санкцій, більше того - їх посилення. Перший випадок відкритої збройної агресії під прапорами ЗС РФ, без "фігового листка" "гібридності", отримав обов'язковий для виконання присуд

Росії "давно час" звільнити українських військовополонених моряків і незаконно захоплені українські кораблі. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, зазначають Патріоти України.

"Росії давно час звільнити українських членів екіпажу і судна, які вона незаконно захопила", - зазначив Волкер у своєму Твіттері, коментуючи рішення Міжнародного Трибуналу ООН у справі військовополонених моряків.

У свою чергу посол України у ФРН Андрій Мельник повідомив, що він закликав Федеральний уряд Німеччини і особисто главу МЗС Гайко Мааса вимагати від Кремля негайного виконання вердикту Міжнародного морського трибуналу.

"Якщо ж Москва вирішить ігнорувати це рішення, то ми будемо просувати ідею запровадження нових - гамбурзьких - санкцій щодо Росії", - заявив Мельник.

Дипломат додав, що рішення Міжнародного трибуналу "є додатковим міжнародним козирем у боротьбі України за звільнення своїх громадян".

"Україна одержала переконливу дипломатичну перемогу та потужний додатковий міжнародно-правовий козир, щоб домогтися якнайшвидшого звільнення наших моряків", - зазначив Мельник.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...