Хіти тижня. "Газпром" вже український!": На Росії вибухнув скандал через газові переговори з Києвом

Росіяни вкрай болісно сприйняли новину про те, що Газпрому, можливо, доведеться погашати борги перед Україною "натурою" - поставками газу. Вони побачили очевидне - з корпорацією, яку Кремль перетворив на знаряддя шантажу, справи кепські.

З нервовою заявою про Газпром виступив впливовий російський Telegram-канал "Майстер пера", передають Патріоти України.
Київ і Москва у Відні обговорили можливість того, що Росія буде погашати борги прямими поставками газу. Мова про близько 3 мільярди доларів, які Газпром зобов'язав виплатити українцям Стокгольмський арбітраж. Є висока ймовірність, що Кремль погодиться на такий сценарій, щоб уникнути примусової конфіскації активів Газпрому на користь України по всьому світу.

"Майстра пера" такі новини дуже засмутили. "Чи російський ще Газпром, або вже український? Судячи з того, що міністр Новак практично погодив у Відні виплату Україні 3 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу (віддавати вирішено газом), а Україна виставляє новий позов на 12,5 млрд (який може бути врегульовано в досудовому порядку), справа йде до національної ганьби національного надбання", - констатував блогер.

Він попередив, що незабаром претензії українців та інших клієнтів і партнерів Газпрому можуть досягти суми досить бідної капіталізації корпорації - 100 мільярдів доларів. "Як би не довелося міністру Новаку в досяжному для огляду майбутньому торгуватися з опонентами з приводу ямальських газових родовищ у формулі гібридної оплати по програним арбитражам", - передрік "Майстер пера" сумне майбутньої Газпрому.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...