Хіти тижня. Генерал ГРУ керував операцією "солодкої парочки" з Лондона: Британці "пришпилили" третього отруйника Скрипалів, розсекречено деталі сенсаційного розслідування

Третій підозрюваний в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії співробітник ГРУ Денис Сергєєв (Сергій Федотов) керував операцією з Лондона і передавав звіт куратору з Москви. Такі дані оприлюднили розслідувачі The Insider і Bellingcat в п'ятницю, 28 червня, зазначають Патріоти України. Відзначається, що він продовжує працювати в ГРУ, маючи звання генерал-майора.

Так, стало відомо, що Федотов вранці 1 березня 2018 року зателефонував "Тимуру Агафонову" і отримав доручення летіти в Лондон. Далі він переписувався і гооврив по телефону з невідомим чоловіком, який в одному з додатків із обміну контактними даними значиться як "Амір Москва".

В аеропорту Хітроу Федотов приземлився в 10:33 за місцевим часом наступного дня. Він повідомив про це "Аміру", з яким активно спілкувався протягом дня.

3 березня близько 11:30 він пересувається в район Oxford circus, де були помічені і двоє інших підозрюваних Чепіга і Мишкін (Боширов і Петров).

Відзначається, що після першої поїздки Боширова і Петрова в Солсбері зафіксовані нові дзвінки від Федотова "Аміру".

Переміщення Боширова і Петрова

Відразу після їхнього другого візиту в місто, де були отруєні Скрипалі, Федотов приїхав в аеропорт, попередньо відзвітувавшись куратору з Москви.

Також з'ясувалося, що Федотов навіть після того, як засвітився в розслідуванні, продовжив роботу в ГРУ, про що свідчать дані про його переміщення в офіс за адресою Хорошевське шосе, 76 (штаб-квартира ГРУ).

Пересування Федотова

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...