Хіти тижня. Генерал США пояснив, чому ЗСУ кращі за війська Путіна

На думку Бена Ходжеса, які б переговори не відбувалися, українці можуть бути впевнені в якості своїх військових.

Бен Ходжес. Фото: Рейтерс.

Збройні сили України набагато краще дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі, що дає Києву перевагу над Москвою в переговорах. Таку думку висловив колишній командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Я хотів би підкреслити зусилля українських Збройних сил — чоловіків і жінок, які зупинили росіян. Думаю, які б переговори не відбувалися, українці можуть бути впевнені в якості своїх військових. США й усі члени НАТО заявили, що вони підтримують суверенітет України і заперечують незаконну анексію Криму", — зазначив він.

У той же час, за його словами, Росія перешкоджає ОБСЄ у виконанні їхньої роботи, порушує правила прозорості. Ходжес підкреслив, що "будь-яка людина, яка має хоч якийсь військовий досвід або дані розвідки", не повірить в те, що терористи на Донбасі діють самостійно.

"Там є російські офіцери на всіх рівнях. І порушення домовленостей "сепаратистами" відбувається з дозволу та з відома російських офіцерів. В американській армії кожен солдат має право захищати себе, застосовуючи відповідне озброєння. І, звичайно, росіяни намагаються провокувати українців до порушення домовленостей, а потім намагаються звинуватити їх же в порушенні режиму припинення вогню. Тому я б запросив сюди стільки спостерігачів і журналістів, наскільки це можливо, — щоб вони побачили і переконалися в цьому", — пояснив він.

Так, за словами генерала, можна домогтися прозорості, щоб показати, що насправді робить Україна і як вона поважає угоди про припинення вогню.

Джерело: Апостроф

"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

вівторок, 16 квітень 2024, 16:49

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", переда...

"Бавовни" стає все більше: Розвідка Британії оцінила здатність Москви захистити військові заводи від українських дронів

вівторок, 16 квітень 2024, 16:38

Російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет віддається військовим, а чи не цивільним, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як за...