Хіти тижня. Геть від Москви: "Мати" - тут, ви навіть не "мачуха"... Православна церква України є господарем у своєму домі", - Епіфаній - Росії (відео)

Росія намагається знищити український народ. Православна церква України є господарем у своєму домі. На цьому наголосив предстоятель єдиної помісеної та канонічної Православної Церкви в Україні Епіфаній, зазначають Патріоти України.

Зі слів глави ПЦУ, між дзвіницею Михайлівського золотоверхого собору і Софією Київською є "духовна вісь українського народу".

"Ще називають, що це перший київський кремль, який теж Москва перейняла. Але все звідси, коріння – тут. І чому вони так бунтують зараз? Тому що вони втрачають це історичне коріння. Тут був апостол Андрій Первозванний, тут було хрещення Русі. Зараз вони називають це "єдиною купеллю", але історія тут, коріння тут", - сказав Епіфаній.

"Ми хочемо бути незалежними, ми хочемо бути господарями у своєму домі.

Ми не хочемо, щоб цей так званий старший брат задушив нас у своїх люблячих обіймах. Давайте будемо дружити, але на рівних правах. Немає ні старшого, ні молодшого. Є, навпаки, "мати" – тут, а ви – "дочка". Ви – не "мати", ви навіть не "мачуха".

Треба розуміти. Ви все перейняли, все забрали, все переписали, все зробили на свій лад. А зараз, коли ми відтворюємо цю об'єктивну історію, ви протидієте, намагаєтеся знищити нас як український народ. Ви знищували нас протягом останнього століття. Голодомором не знищили. Робили все, щоб стерти нашу українську ідентичність, але не вийшло", - сказав предстоятель ПЦУ.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...