Хіти тижня. Гіркін розповів про свій план, якщо потрапить на лаву Гаазького трибуналу

Колишній ватажок так званої ДНР Ігор Гіркін (Стрєлков) в інтерв'ю "МК" заявив, що не боїться потрапити на лаву підсудних Гаазького трибуналу і розкрив свої плани на випадок, якщо це станеться, зазначають Патріоти України.

Відповідаючи на питання, чи допускає він сценарій потрапляння в камеру гаагської в'язниці, Гіркін сказав, що вважає його малоймовірним, однак в цілому таку ситуацію допускає.

"По-перше, я сам не збираюся здаватися. Ні в якому разі. По-друге, вважаю, що влада Російської Федерації на даний момент не зацікавлена в подібному розвитку подій. Звичайно, коли до влади прийдуть інші сили, ситуація для мене, швидше за за все, зміниться. Але до цього ще треба дожити. Дуже багато хто хотів би, щоб я швидше замовк назавжди, ніж потрапив на якісь допити. Проте виключати той варіант, про який ви сказали, безумовно, не можна. Така загроза існує" , - зазначив екс-бойовик.

У той же час, Гіркін заявив, що ставиться до перспективи суду "досить спокійно".

"З двох причин. Причина перша і основна: моя совість в цілому чиста. Я виходив з власних поглядів і переконань і чинив так, як вважав за потрібне і правильне. По-друге, після всього, що було в моєму житті - мені багато разів доводилося дивитися смерті в очі не в фігуральному, а в буквальному сенсі, - якийсь там гаазький суд... Це так дрібно! Це не страшно. Для себе вирішив, що якщо до цього дійде, то категорично відмовлюся співпрацювати зі слідством. Не буду визнавати його легітимність", - розповів росіянин.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...