Хіти тижня. "Гірше, ніж з українцями": У Росії розповіли про великий конфлікт Лукашенка з Путіним

Відносини між Росією і Білоруссю погіршилися до одного з найнижчих рівнів за 30 останніх років на тлі газового конфлікту. Те, як президент Білорусі Олександр Лукашенко і глава Кремля Володимир Путін ставляться один до одного, добре видно через протистояння "Газпрому" і Мінська, передають Патріоти України.

Російські журналісти телеграм-каналу "Газ-батюшка" відзначають, що рівень відносин між Москвою і Мінськом у реальності знаходиться на дуже низькому рівні. "Очевидно, що реальний рівень міждержавних взаємин гірше, ніж з українцями чи поляками, які хоч до юристів звертаються", - підкреслили російські джерела.

Російські журналісти відзначили, що широка кампанія по заборгованості в $165 млн за газ, розгорнута "Газпромом", здається сміховинною на тлі боргів іншого покупця - Туреччини, перед газовою корпорацією РФ. За деякими оцінками, через нав'язану схему "бери або плати" ряд турецьких компаній накопичили борги за підсумками 2019 року близько $2 млрд. Причому, $600 млн - гарантії державних банків Туреччини.

"Якщо" Газпром "почне тиснути на боржника, то договори можуть бути розірвані зовсім, а на зміну російському газу прийде американський СПГ, частка якого і так подвоюється щороку. Ситуація ще раз доводить, що професіоналізм менеджменту "Газпрому" закінчується на вкл/викл", - відзначають російські журналісти.

До цього зазначалося, що Росія відкрито погрожує припинити постачання газу в Білорусь з 1 липня, якщо офіційний Мінськ не сплатить борг в 165,5 млн дол. Ситуація зайшла в глухий кут, оскільки Білорусь російський борг не визнає.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...