Хіти тижня. Глава Міноборони назвав єдиний спосіб завадити Кремлю піти на повномасштабне вторгнення в Україну

Відрадити Росію від повномасштабної війни можна, лише продемонструвавши готовність протистояти російській агресії і переконавши, що ціна наступу на Україну буде занадто висока. Про це в статті для американського аналітичного центру Atlantic Council пише міністр оборони Олексій Резніков, зазначають Патріоти України.

“Єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем-продемонструвати готовність протистояти російській агресії. Ми маємо переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока. Ця ціна буде носити військовий характер і негативні політичні, економічні та соціальні наслідки”, — заявив глава Міноборони.

Міністр спрогнозував, що в разі війни Україна втратить «катастрофічну» кількість людей, але Росія також понесе «величезні втрати».

“Зображення трун, які повертаються в Росію з лінії фронту в Україні, поширяться як вірус в соціальних мережах і незабаром виявляться занадто сильними, щоб їх змогла стримати навіть кремлівська цензура”, — вважає він.

За його словами, росіяни можуть напасти, але їхні війська не зможуть утримувати будь-яку територію, яку вони займають. “Замість цього окупована українська земля буде горіти у них під ногами”.

Крім того міністр заявив, що велика війна в Україні ввергне всю Європу в кризу, оскільки заблокує канал імпорту важливих продовольчих товарів як з України, так і з РФ.

Ще однією серйозною проблемою, з якою зіткнеться Європа, стане “раптова поява від трьох до п’яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення”.

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...

Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України...