Хіти тижня. ​Гордість недонаддержави надломлена: Єдиний авіаносець Росії у Путіна планують відправити на металобрухт

Справа не лише в колосальних затратах, необхідних на модернізацію, але і в неспроможності занепалого ВПК Росії до високотехнологічних проектів такого масштабу. Необхідне обладнання та кваліфіковані кадри є на Заході, КНР, і в Україні.

Єдиний в Росії авіаносець «Адмірал Кузнєцов» (збудований у 1980-90-ті українськими корабелами Миколаєва) буде списаний, якщо Міноборони і промисловість РФ не вирішать питання про заміну плавучого сухого доку ПД-50, необхідного для завершення ремонту корпусу корабля, повідомила газета «Известия». з посиланням на джерело в ВМФ Росії, зазначають Патріоти України.

ВМФ Росії розглядає можливість дострокового виведення з експлуатації свого єдиного авіаносця після того, як затонув плавучий сухий док ПД-50, в якому він знаходився.
У минулому році плавучий сухий док, в якому знаходився корабель «Адмірал Кузнєцов», затонув через перебої в електропостачанні, в результаті чого один з кранів доків впав на палубу авіаносця, що призвело до травм робітників заводу по ремонту кораблів. В результаті інциденту у злітній палубі судна утворилася діра розміром 4х5 метрів.
Тепер найбільший надводний корабель ВМФ Росії чекає вирішення своєї долі у стіни 35-го ремонтного заводу в Кольській затоці під Мурманськом.
У Москви немає відповідної заміни ПД-50, що виготовили 1980 року в Швеції для ВМФ СРСР. Більш того, проект відновлення російського авіаносця і до трагедії викликав масу суперечок.
За даними «Популярною механіки», за останні кілька десятиліть «Кузнецов» зазнав кілька пожеж, скорочення бюджету і поломок парових котлів. Він був настільки ненадійний, що буксир супроаоджквав цю громадину в далеких походах, як тінь, а сам корабель кілька разів відносило в море через поломку котлів.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...