Хіти тижня. Готуються відбивати десанти: У Москві та Севастополі переполох через появу у Чорному морі пари потужних кораблів 6-го флоту США

Кораблі США в Чорному морі - в Південному військовому окрузі РФ готуються відбивати десанти

Американський ракетний крейсер Monterey (CG-61) типу Ticonderoga має на озброєнні керовані ракети системи Aegis

Посольство США в Україні в понеділок, 22 березня ц.р., опівдні офіційно повідомило, що ракетний крейсер Monterey (CG-61) типу Ticonderoga та есмінець Thomas Hudner (DDG-116) зайшли у Чорне море, їх супроводжує патрульний протичовновий літак Р-8А Poseidon. Вони разом з кораблями союзників по НАТО беруть участі в навчаннях НАТО Sea Shield ("Морський щит") 2021, що з 19 по 29 березня тривають біля берегів Румунії, зазначають Патріоти України.

"Ракетний крейсер Monterey та есмінець Thomas Hudner разом з літаком Р-8 А увійшли в Чорне море для участі в організованих Румунією навчаннях ("Морський щит - 2021", спрямованих на підвищення сумісності між союзниками та партнерами в регіоні», - йдеться в повідомленні.

Днем раніше на навчання, в яких беруть участь 18 бойових кораблів, 10 літаків та понад 2 тисячі військових із 8 країн (Болгарії, Греції, Іспанії, Нідерландів, Польщі, Румунії, США і Туреччини), відреагували в РФ. Тут готуються відбивати десанти на Чорному морі одразу всіма силами Південного округа - від Ростова до окупованого Кримського півострова та на Каспії.

Зокрема, в РФ оголосили про проведення контрольної перевірки Південного військового округу.Американський ракетний крейсер Monterey належить до крейсерів типу Ticonderoga, що можуть нести на борту одразу 122 ракети

"Підрозділи загальновійськових армій, армія ВПС і ППО, Чорноморський флот і Каспійська флотилія будуть задіяні в спільних навчаннях в рамках контрольної перевірки під керівництвом командувача Південним військовим округом генерала армії Олександра Дворнікова", - повідомляють російські ЗМІ з посиланням прес-службу округу.

В єдиному тактичному задумі з загальновійськовими арміями виконають завдання підрозділи Чорноморського флоту, Каспійської флотилії і армії ВПС і ППО Південного ВО.

Boeing P-8 Poseidon з відкритим бомболюками та двома ракетами UGM-84 "Гарпун"
Зокрема, в прес-службі заявили, що "батальйонні тактичні групи проведуть навчання спільно з екіпажами кораблів і ескадрильями оперативно-тактичної, морський і армійської авіації. Також для перевірки готовності до відбиття морських і повітряних десантів будуть залучені підрозділи морської піхоти, берегових і повітряно-десантних військ, що дислоковані на території військового округу".
Один крейсер типу Ticonderoga переважає за своїми характеристиками будь-який корабель ЧФ РФ, у тому числі - флагман-ракетний крейсер "Москва"

Ще раніше командувач цим округом ЗС РФ заявляв про "активізацію проведення країнами НАТО і їх найближчими партнерами - Україною і Грузією серії великих морських навчань, комплексу різних заходів бойової підготовки з використанням корабельних груп, авіації і спеціальних підрозділів". Тоді російський генерал відмічав, що "на цих навчаннях відпрацьовується також перекидання американських військ і сил в країни Причорномор'я, неподалік від Криму та Кавказького узбережжя".

Запуск керованої ракети з ракетного крейсера Monterey (CG-61) типу Ticonderoga по цілі в Сирії, 2018 рік

Оцінюючи таку реакцію, експерти в Україні говорять про посилення так званої "війни навчань".

Нагадаємо, що бойовий корабель ВМС США, ракетний крейсер Monterey (CG-61) типу Ticonderoga, що несе керовані ракети системи Aegis, прибув в Чорне море 19 березня ц.р.

Слідом за ним, 20 березня ц.р., прибув другий бойовий корабель Військово-морських сил США зі складу Шостого флоту, що дислокується в Середземноморському регіоні – есмінець Thomas Hudner (DDG-116) типу Arleigh Burke, що також має на озброєнні керовані ракети системи Aegis.

Раніше Defense Express повідомляв, що протягом 16-17 березня ц.р. в акваторії Середземного моря спільні навчання провели військово-морські сили США та Туреччини. Від американського флоту учасником навчань була авіаносна ударна група американського авіаносця Dwight D. Eisenhower, від турецького флоту учасником був фрегат TCG Gemlik (F-492), що належить до типу Oliver Hazard Perry.

Морський щит - 2021, Sea Shield 2021, Defense Express
Від американського флоту учасником спільних навчань в акваторії Середземного моря була ударна група авіаносця Dwight D. Eisenhower, від турецького флоту – фрегат Gemlik

До маневрів із турецьким флотом авіаносна ударна група Dwight D. Eisenhower провела також спільні навчання із Королівським флотом Марокко та збройними силами Греції.

Ми також повідомляли, що під час недавніх військово-морських навчань BLUE HOMELAND 2021 турецькі ВМС вперше в своїй історії провели успішну атаку надводної цілі за допомогою безпілотного ударного комплексу Bayraktar TB2.

Читайте також: Ворог під бок

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...