Хіти тижня. "Гра престолів" тільки починається", - Портников

Кожна помилка президента воюючої, однієї з найбідніших і суперечливіших країн європейського сходу, яка залежить від іноземних кредитів і є ареною олігархічних сутичок - це кров, смерть і сльози.

Про це у своєму блозі пише журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Як телевізійник, Зеленський мав цілковиту рацію, коли не хотів суміщення дати своєї інавгурації з днем виходу останньої серії популярного серіалу "Гра престолів". Тому що сьогодні у світі будуть обговорювати саме фінал телевізійного видовища, а зовсім не інавгурацію керівника однієї з найбідніших і суперечливіших країн європейського сходу. Ніякі "фішечки" не дозволять зірці "Слуги народу" конкурувати з Джоном Сноу, навіть в новій якості всенародно обраного президента України.

І це, звичайно ж, не зовсім вірний підхід. Тому що якщо у них "Гра престолів" закінчується, так у нас - тільки починається. Українці сьогодні перетворюються навіть не на глядачів, а на учасників найбільш цікавого політичного експерименту у нашому столітті - коли людині, яка ніколи не цікавилася політикою і не займалася державним управлінням, довіряють долі мільйонів людей. І не у телевізійному серіалі, а по-справжньому.

Як і на початку «Гри престолів», ми не знаємо про розвиток сюжету практично нічого. Взагалі нічого. Що збирається робити новий президент? Яким буде його оточення? Який олігархічний клан переможе у боротьбі за впливи на рішення голови держави? Чи розпустить Володимир Зеленський парламент? Якими будуть результати парламентських виборів - позачергових або чергових? Хто займатиме ключові посади в країні? Як складатимуться взаємини України з її головним союзником - Сполученими Штатами? Що Зеленський збирається робити для припинення конфлікту на Донбасі? Що буде з соціальною політикою держави? Знизять тарифи? Оголосять дефолт? Що взагалі буде?

Про це сьогодні не знає практично ніхто з учасників української «Гри престолів». Більш того - про це сьогодні не знає навіть сам Володимир Зеленський, він також заручник ситуації, як і мільйони людей, які за нього проголосували. І в цьому сенсі він дійсно нагадує Джона Сноу - з тією лише різницею, що виконавець ролі Сноу Кіт Герінґтон, як втім, і виконавець ролі незгарбного президента Голобородька Володимир Зеленський, могли завжди переписати невдалий дубль, а якщо щось зовсім не виходило - підправити у сценарії.

А у президента Зеленського такої можливості не буде. Кожна помилка президента воюючої країни, яка залежить від іноземних кредитів і є ареною олігархічних сутичок - це кров, смерть і сльози. Це нова бідність і нові втрачені території, нові біженці і нові розчарування. Так, напевне і серед нас будуть люди, для яких те, що відбувається, нічим не відрізняється від кінофільму - олігархи, які отримають повний доступ до решти ресурсів країни, політики, які вже зрозуміли, що потрібно змагатися в популістських ініціативах, просто пройдисвіти, які будуть намагатися бути ближче до нової влади і грошових потоків.

Але для всіх інших, для України це буде аж ніяк не кіно."

Дуже бояться "бавовни": Росія змінює маршрути постачання з Сирії через постійні атаки морських дронів у Чорному морі

вівторок, 19 березень 2024, 15:42

Російська Федерація змушена змінювати маршрути доставки озброєння з та до Сирії через постійні атаки українських надводних дронів у Чорному морі, передають Патріоти України. Про це свідчать дані щодо маршрутів російських вантажних кораблів "Оборонлогіс...

"Для нас не є несподіванкою, що РФ налаштована на довготривалу війну": Згурець пояснив, чому Путін боїться оголошувати широкомасштабну мобілізацію

вівторок, 19 березень 2024, 14:45

Аналітик Defense Express Сергій Згурець вважає, що російська влада буде обережно ставитись до питання оголошення мобілізації, оскільки це може призвести до дестабілізації серед російського населення. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають...